Vlad Filat va afla astăzi dacă mai rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Vlad Filat ţine în prezent greva foamei. FOTO: Alexandru Tarlev
Fostul premier Vlad Filat ţine în prezent greva foamei. FOTO: Alexandru Tarlev

Procurorii anticorupţie vor cere astăzi prelungirea arestului lui Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova. Judecătoria Buiucani urmează să decidă în cadrul unei şedinţe care începe la ora 14:30 dacă acceptă sau nu prelungirea mandatului de arest a lui Filat cu cele 30 de zile solicitate de anchetatori.

Actualul mandat de arestare preventivă pe numele fostului lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova a fost prelungit cu 30 de zile pe data de 11 noiembrie, curent, de către judecătoria Buiucani după ore în şir de audieri, la solicitarea procurorilor care se ocupă de cazul lui. Acest mandat expiră de data de 14 decembrie.

În urmă cu zece zile Vlad Filat a declarat greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie în care se află şi faţă de presupuse abuzuri la care ar fi supus în penitenciar. Până la această oră nu se ştie dacă Filat va participa la şedinţa de judecată de astăzi.

Vlad Filat a fost reţinut pentru 72 de ore pe data de 15 octombrie, curent, de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), după ce deputaţii au votat ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia. Pe data de 18 octombrie Filat a fost plasat în arest preventiv, iar pe 23 octombrie a fost transferat în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. El este cercetat penal pentru corupţie şi fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite