Vlad Filat: Procurorul Zubco trebuie să demisioneze necondiţionat şi să suporte consecinţele prevăzute de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat, premierul Republicii Moldova
Vlad Filat, premierul Republicii Moldova

În urma discuţiilor de două ore, Consiliul AIE a hotărât ca incidentul din Pădurea Domnească să fie discutat până la începutul săptămânii viitoare în plenul Parlamentului. Totodată, vicepreşedintele PL Ion Hadârcă a precizat că urmează să fie constituită şi o comisie de anchetă parlamentară care se va ocupa de acest caz.

Liderii AIE Vlad Filat, Marian Lupu şi Ion Hadârcă, vicepreşedintele liberal venit în locul lui Mihai Ghimpu, au discutat astăzi mai bine de două ore despre cazul privind vânătoarea din Pădurea Domnească.

Toţi împărtăşim ideea că justiţia trebuie să se efectueze. Asupra acestui fapt vom veghea pentru executarea întocmai a legii. Toată lumea este de acord să fie realizată ancheta, una profesionistă şi nepărtinitoare. Pe de altă parte am căzut de acord pentru a fi instituită o comisie de anchetă“, a declarat preşedintele democrat Marian Lupu, la ieşirea din consiliul cu colegii de Alianţă.

Eu sunt absolut ferm convins că de modul cum vom administra această situaţie complictă, vom avea şansa să ne mişcăm înainte. Am atenţionat şi în cadrul discuţiilor de azi că nu e doar un caz sensibil pentru societate, dar e de mare interes pentru partenerii noştri externi. Trebuie să mai spun foarte clar care este poziţia PLDM vizavi de Procurorul Zubco: El trebuie să plece în demisie necondiţionat. El nu are autoritatea morală pentru a deţine această funcţie. Dincolo de demisie, trebuie să suporte şi consecinţele prevăzute de lege“, a spus liderul PLDM Vlad Filat, adăugând că cel târziu la începutul săptămânii viitoare incidentul din Pădurea Domnească va fi discutat în plenul Parlamentului.

„Este regretabil că acest incident a fost cunoscut cu întârziere imperdonbabilă, probabil că s-a sperat la o finalitate mai fericită. Unii politicinieni şi unele surse mediatice încearcă să speculeze acest incident, i-aş îndemna să fie mai rezervaţi asupra acestui caz. Am dat acordul pentru constituirea unei comisii de anchetă parlamentară. Urmează să se convoace şi Biroul formaţiunii noastre politice şi dacă va fi necesar. Vom ieşi şi cu o declaraţie“, a susţinut şi vicepreşedintele liberal Ion Hadârcă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite