Vlad Filat nu l-a mai vrut prim-ministru pe Iurie Leancă pentru a nu se descoperi furturile de la BEM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leancă şi Vlad Filat în timpul şedinţei Parlamentului. FOTO Alexandru Tarlev
Iurie Leancă şi Vlad Filat în timpul şedinţei Parlamentului. FOTO Alexandru Tarlev

Vlad Filat nu a acceptat candidatura lui Iurie Leancă pentru un nou mandat de premier pentru a nu fi descoperite furturile de la BEM, crede deputatul Eugen Carpov, vicepreşedinte al Partidului Popular European din Moldova.

„Iurie Leancă, după ce a văzut că instituţiile statului nu reacţionează nici într-un fel la somaţiile sale despre neregulile de la BEM, a decis să apeleze la o companie de audit din afara ţării. După ce a făcut acest anunţ, Filat a făcut tot posibilul ca Iurie Leancă să nu mai deţină încă un mandat de premier. Solicitarea unei investigaţii străine la BEM a însemnat atunci sfârşitul mandatului de premier pentru Leancă”, a precizat deputatul.

Referindu-se la declaraţiile procurorilor anticorupţie, care susţin că au descoperit probe că fostul preşedinte al PLDM i-ar fi filat pe unii politicieni, Carpov a declarat că a simţit că este urmărit atunci când a decis să părăsească PLDM şi să adere la noul proiect politic al lui Iurie Leancă. „Nu ştiu dacă a fost Vlad Filat. Dar am impresia că am fost filat atunci o perioadă de timp”, a adăugat deputatul.

Iurie Leancă a părăsit PLDM, unde deţinea funcţia de vicepreşedinte, în februarie 2015, după ce candidatura sa la funcţia de premier nu a acumulat numărul necesar de voturi. Pentru Leancă au votat atunci deputaţi din PLDM şi PDM. După părăsirea PLDM, Iurie Leancă a lansat un nou proiect politic, la care au aderat mai mulţi funcţionari din Guvernul pe care l-a condus. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite