Vlad Filat: Iurie Leancă – candidat oficial la funcţia de premier al Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PLDM, Vlad Fillat FOTO: adevarul
Liderul PLDM, Vlad Fillat FOTO: adevarul

PLDM l-a propus pe Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru, în cadrul consultărilor organizate de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la Reşedinţa de Stat, pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de premier. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PLDM, Vlad Filat. Acesta a asigurat presa că Republica Moldova va avea Guvern, transmite IPN.

„Acum trebuie să găsim asentimentul la cel puţin 51 de deputaţi ca să avem un Guvern învestit într-o perioadă cât mai scurt posibilă. La această etapă trebuie să trecem la discuţii ca să convenim asupra votului pentru învestirea Guvernului. Mă aştept ca să avem un Guvern ales cât mai curând posibil”, a spus Vlad Filat.

Acesta a subliniat că trebuie să fie purtate discuţii şi cu deputaţii PCRM şi cei din PL. „Până acum noi nu am discutat cu PCRM candidaturi, noi avem un acord cu PDM”, a mai comunicat liderul liberal-democrat. „Urmează să avem discuţiile necesare nu doar pentru a avea înaintat candidatul la funcţia de premier, dar şi voturile pentru ca să avem un Guvern ales”, a spus Vlad Filat.

Nicolae Timofti, convoacă astăzi, 27 ianuarie, patru fracţiuni parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. La Reşedinţa de stat, vor mai fi convocate fracţiunile parlamentare ale PDM, PCRM şi PL. Şeful statului deja a avut o întâlnire cu PSRM, care au declarat că nu vor înainta candidaturi şi nici nu vor vota Guvernul.

După desemnarea de către preşedinte, candidatul pentru funcţia de prim-ministru, în termen de 15 zile de la desemnare, cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei nominale a Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite