„Vlad Filat a recunoscut că a primit banii de la Shor”. Procurorii anticorupţie au transmis astăzi în judecată probele în Dosarul Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Adriana Beţişor a anunţat că dosarul Filat a fot trimis în instanţă FOTO Alexandru Tarlev
Procurorul Adriana Beţişor a anunţat că dosarul Filat a fot trimis în instanţă FOTO Alexandru Tarlev

Procurorii anticorupţie au anunţat că au prezentat miercuri, 23 decembrie, judectărilor probele care demonstrează că Vlad Filat ar fi primit aproape 800 de milioane de lei drept mită de la omul de afaceri Ilan Shor, banii provenind de la Banca de Economii.

Potrivit procurorului anticorupţie, Adriana Beţişor, Vlad Filat ar fi primit banii de la Ilan Shor prin virament, în numerar şi prin alimentarea cardurilor bancare. Astfel, Filat ar fi primit 391 de milioane de lei prin virament, în tranzacţii fiind implicate companiile controlate de acesta prin interpuşi, în numerar ar fi primit 398 de milioane de lei, zborurile particulare achitate de Shor ar fi costat 1,5 milioane de lei, iar serviciile hoteliere - 1,8 milioane de lei.

Adriana Beţişor a precizat că banii oferiţi de Shor drept mită lui Filat au fost scoşi din Banca de Economii. „Vlad Filat a recunoscut că a primit banii de la Ilan Shor, dar a spus că nu a fost o remunerare ilicită, dar cadouri din partea omului de afaceri. Probele demonstrează contrariul”, a mai spus Beţişor.

Anchetatorii anunţă că acumulează probe pentru celelalte capete de acuzare şi sunt aşteptate rezultatele comisiilor rogatorii şi a instituţiilor din afară. Pentru corupere pasivă, Vlad Filat riscă de la 7 la 15 ani de închisoare, iar pentru trafic de influenţă – de la 3 la 7 ani de închisoare.   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite