Anatol Arapu a folosit ilegal maşina de serviciu. Constatarea CNI a fost menţinută de Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abuzul în serviciu. FOTO: Adevărul
Abuzul în serviciu. FOTO: Adevărul

Ministrul Finanţelor în exerciţiu de la Chişinău, Anatol Arapu, a folosit ilegal maşina de serviciu la nunta lui Tudor Baliţchi, şeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova, în anul 2013.

Comisia Naţională de Integritate de la Chişinău a reuşit să demonstreze că, pe 22 noiembrie 2013, Arapu s-a dus la nunta directorului Serviciului Vamal cu maşina de serviciu. Curtea de Apel a decis că utilizarea automobilului de serviciu în interes personal este ilegală, scrie portalul Moldovacurata.md.

Decizia Curţii de Apel este definitivă, dar poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie în termen de două luni de la comunicarea deciziei integrale. Dacă decizia va rămâne în vigoare, actul de constatare al CNI va fi transmis Centrului Naţional Anticorupţie, care urmează să îi aplice demnitarului o amendă de la 2000 până la 6000 de lei, pentru nedeclararea conflictului de interese.

Menţionăm că Judecătoria sectorului Râşcani i-a dat dreptate ministrului la 3 februarie 2015.

Decizii diferite în cazuri similare

CNI a constatat o situaţie de conflict de interese similară şi în cazul secretarului general adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, care a fost la aceeaşi nuntă tot cu maşina de serviciu. Demnitarul a atacat decizia CNI, dar Curtea de Apel a menţinut în vigoare actul de constatare al Comisiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite