Viorel Morari nu mai este şef interimar la Procuratura Anticorupţie. Cine va ocupa funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Morari. Sursa: nit.md
Viorel Morari. Sursa: nit.md

Viorel Morari nu va mai ocupa funcţia de şef interimar al Procuraturii Anticorupţie. În continuare, interimatul va fi asigurat de procurorul Ruslan Popov.

Morari rămâne deocamdată în cadrul Procuraturii Anticorupţie, dar va ocupa o altă funcţie. „Voi fi şef adjunct şi mă voi ocupa de domeniul judiciar. Această schimbare a fost făcută din cauza numărului mai mare de achitări în  dosarele gestionate de Procuratura Anticorupţie“, ne-a declarat procurorul.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, a fost constatată o creştere bruscă de la 29 persoane achitate în anul 2011, la 58 în anul 2012.

„Este o cifră alarmantă în raport cu datele înregistrate de celelalte procuraturi teritoriale şi specializate din republică“, se arată în acelaşi comunicat de presă.

Viorel Morari a fost numit şef interimar al Procuraturii Anticorupţie în iunie 2012. Atunci, la propunerea lui Valeriu Zubco, Viorel Radeţchi, fostul şef al instituţiei, a fost transferat în funcţia de procuror pentru misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite