Vinărie italiană, salvată de un moldovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contarini este unul dintre cei mai mari producători de spumant Prosecco din Italia FOTO karl-keller.de
Contarini este unul dintre cei mai mari producători de spumant Prosecco din Italia FOTO karl-keller.de

Pe 7 mai, a fost finalizată achiziţia companiei italiene Contarini vini e spumanti de către un grup în frunte cu firma Igristîie vina din Rusia, controlată de omul de afaceri moldovean Vasile Dragan.

Valoarea tranzacţiei este de circa 8,5 de milioane de euro, la care se adaugă angajamentul de a rambursa datoriile de 20 de milioane de euro ale întreprinderii.

Portalul italian Gambero Rosso notează că 70% din capitalul vinăriei italiene a revenit casei de vinuri spumante Igristîie vina, alte 20% - omului de afaceri spaniol Cala Antonio Moreno (care va fi preşedintele companiei şi ste partener de afaceri cu Vasile Dragan) şi 10% - Cantinei sociale Ormelle.

Preluarea afacerii de către o companie rusească nu e apreciată negativ de italieni. „Nu văd în asta nicio problemă, mai ales că cineva vine aici să lucreze pentru dezvoltarea numelui. În plus, compania din Rusia este prezentă pe una dintre pieţele noastre ţintă“, a declarat Giancarlo Vettorello, directorul consorţiului Prosecco DOCG.

Potrivit managerului, în ultimii ani Contarini şi-a dublat exporturile pe piaţa rusească, care în 2012 erau în valoare de 3,3 milioane de euro.

Contarini este printre primii trei producători de spumant prosecco din Italia. În 2012, vinăria a produs 24 de milioane de sticle de spumant italian, dintre care 500.000 au mers în Rusia. Vasile Dragan promite să tripleze exporturile în această ţară.

În Republica Moldova, businessmanul deţine combinatul de carne Carmez, reţeaua de supermarketuri Linella şi şase fabrici de vinuri sub marca Cimişlia Wineries.

Igristîie vina din Sankt Petersburg este cel mai mare producător de spumant din Rusia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite