VIDEO Zdob şi Zdub a lansat piesa „Sunt hoinar, sunt lăutar”. Autorii s-au inspirat din filmul „Lăutarii” de Emil Loteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Zdob şi Zdub a lansat melodia şi videoclipul piesei „Sunt hoinar, sunt lăutar”. Piesa a fost inspirată din filmul „Lăutarii” de regizorul moldovean Emil Loteanu.

„În producţia video, Zdubii apar în ipostaza lor firească - în rolul unor lăutari rock. Băieţii din Zdob şi Zdub, încărcaţi cu valize şi instruemnte, cutreieră pământul în lung şi lat ca să aducă bucurie oamenilor. În calea lor, protagoniştii clipului întâlnesc oameni care pornesc cu ei în călătorie. Într-un mod magic muzica Zdubilor transformă aceşti oameni în artişti, descoperindu-le talentele ascunse. Căci fiecare om are un dar ascuns şi un rol special în spectacolul vieţii”, scrie Zdob şi Zdub pe reţeaua de socializare facebook.com. 

Ideea clipului aparţine regizorului Igor Cobileanski. „Sunt hoinar, sunt lăutar” este al cincilea clip filmat de cineastul Igor Cobileanski pentru trupa Zdob şi Zdub în cei 20 de ani de existenţă a formaţiei. În videoclip s-au filmat peste 20 de personalităţi din lumea artei şi sportului din Republica Moldova (mimi, dresori de animale, artişti ai circului, balerine, sportivi). 

Clipul a fost realizat timp de trei zile într-o suburbie din Chişinău. În imagini apare un microbus german vintage din anii ’70 „Barkas 1000”, motorul căruia în timpul filmărilor s-a aprins, iar scena panei microbusului a fost una reală.

Piesa face parte din albumul-compilaţie „20 de veri” ce urmează a fi lansat în România pe 17 ianuarie 2016.

Republica MoldovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite