VIDEO Vlad Ţurcanu va fi propus la funcţia de prim-vicepreşedinte al PUN. Octavian Ţîcu: Miza principală în 2020 este să contracarăm regimul lui Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Turcanu si Octavian Ticu

Liderul Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Octavian Ţîcu, a anunţat că fostul preşedinte al Partidului Popular Românesc (PPR) Vlad Ţurcanu va fi propus la funcţia de prim-vicepreşedinte al PUN, în cadrul Consiliului Naţional Republican al formaţiunii ce va avea loc în timpul apropiat.

Octavian Ţîcu a reiterat că PUN nu va adera la mişcarea unionistă pe care o propune Dorin Chirtoacă. El însă susţine că PUN vede „afinităţi politice” cu PAS, PPDA şi PDM „în condiţiile în care va fi un partid prorueopean şi românesc autentic”.

„Nu vom face parte din colhozuri unioniste, din muzee cu ştampile şi din oameni expiraţi politic pentru că ei sunt şi toxici”, a spus Octavian Ţîcu într-o conferinţă de presă.

Liderul PUN a menţionat că formaţiunea sa nu se disociază „de toţi cei care reprezintă spiritul românesc şi european. Avem o misiune importantă de a contracara întărirea regimului Igor Dodon şi a PSRM. Asta este miza principală care va fi în anul 2020”.

Ţîcu a mai precizat că PUN va avea candidaţ la alegerile parlamentare anticipate din circumscripţia Hânceşti, dar şi la prezidenţiale

Amintim că Partidul Democraţia Acasă, Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Popular Românesc, Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia au semnat un document prin care anunţă că sprijină „unificarea curentului unionist” şi îndeamnă toate celelalte formaţiuni politice „să manifeste aceeaşi deschidere, în vederea înfiinţării unei miscări unioniste, a unui bloc politic ce va activa permanent, din momentul formării şi până la realizarea Unirii”.

Iniţiativa respectivă de consolidare a forţelor unioniste îi aparţine liderului PL, Dorin Chirtoacă. Propunerea acestuia însă nu a fost acceptată de toate partidele unioniste. De exemplu, Partidul Unităţii Naţionale (PUN), condus de Octavian Ţîcu, a anunţat că nu va adera la mişcarea lui Dorin Chirtoacă, iar liderul Partidului Popular Românesc, Vlad Ţurcanu, a anunţat că părăseşte formaţiunea, pentru că aceasta sprijină iniţiativa lui Chirtoacă, iar dânsul a decis că viziunile lui sunt mai aproape de cele ale PUN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite