VIDEO Veteranii de război anunţă despre un nou protest care se va desfăşura pe 19 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veteranii războiului de pe Nistru au anunţat că vor organiza un nou protest duminică, 19 iulie, la Parlament, pentru a-şi exprima indignarea faţă de conducerea R. Moldova. Ei vor cere iarăşi demisia Guvernului şi a preşedintelui Dodon. Veteranii susţin că după protestul de joi, 16 iulie, au fost filaţi şi intimidaţi de Poliţie. Totuşi, aceştia susţin că manifestaţiile de joi le-au dat mai multe puteri ca să iasă din nou în stradă.

„Ne intimidează la orice pas, ne urmăresc, vor să ne sperie. În ţară s-a instalat un stat poliţienesc, un stat de eroare care continuă să fure”, a declarat unui dintre organizatorii protestelor.

Veteranii înseamnă toţi cetăţenii să iasă în stradă, pentru că deja sunt abordate nu doar problemele veteranilor, dar şi a tuturor cetăţenilor.

„Haideţi să le spunem acestor indivizi că ei nu-şi mai au locul în ţară, să plece şi să ne lase în pace. Noi vom ieşi cu toţii la proteste, noi vom protesta atât timp până nu vom obţine acele revendicări înaintate d ejumate de an la cinci proteste”,  spus unul dintre veterani.

Amintim că la manifestaţiile de joi au avut loc altercaţii în faţa Parlamentului, între veteranii războiului de la Nistru şi forţele de ordine, după ce primii ar fi încercat să instaleze corturi în faţa Legislativului în cadrul unei acţiuni de protest care a durat aproape toată ziua. Mai mulţi veterani au fost duşi la sectorul de Poliţie.

În cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că Poliţia a aplicat forţa pentru că veteranii au încălcat legislaţia, când au decis să blocheze Bulevardul Ştefan cel Mare. Şeful statului a menţionat că toţi sunt egali în faţa legii şi trebuie să respecte legislaţia indiferent de statut. De asemenea, el a mai menţionat că veteranii sunt folosiţi de Candu, Şor şi Usatîi în scopuri politice.

PAS a condamnat „utilizarea forţei faţă de veteranii de război şi a solicitat ministrului de Interne, Pavel Voicu, să-şi depună demisia de onoare, să nu mai aştepte moţiunea”. Formaţiunea condusă de Maia Sandu a anunţat că „este gata să-şi asume rolul de mediator pentru reluarea dialogului cu veteranii, într-o manieră responsabilă şi constructivă”.

Liderul PUN, Octavian Ţîcu, a depus un denunţ la Procuratura Generală în care a cerut să fie investigate acţiunile Poliţiei în raport cu veteranii. Ţăcu a declarat că PUN va participa la următoarele proteste organizate de veteranii de război.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite