VIDEO, UPDATE Puşcăriaşul german de la „Pruncul“ luat pe sus de mascaţi dintr-un birou din Chişinău este proprietarul firmei de mobilă Sofi Mobil SRL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinutul neamţ lăsat liber de administraţia penitenciarului „Pruncul“ este Thomas Arend, singurul cetăţean german care figurează în evidenţele acestei închisori.

UPDATE, ora 18.46: Colonelul Victor Tonu, şeful Penitenciarului nr. 9 „Pruncul“ a fost anchetat de ofiţerii CNA, în legătură cu neregulile descoperită astăzi la centrul de detenţie pe care-l administra, dar şi pentru înţelegerea cu puşcăriaşul german Thomas Arend.

UPDATE, ora 17.52: Centrul Naţional Anticorupţie a făcut public un clip în care se vede cum Thomas Arend a fost ridicat de mascaţi de la sediul firmei sale, Sofi Mobil SRL, de pe strada Traian 22 din Chişinău. Pe site-ul companiei, acesta figurează sub numele de „Thomas Rent“.

Alături de el, în descinderea organizată de CNA, a fost arestat şi un angajat al companiei de mobilă care importa piese de mobilier şi sisteme casnice, de la producători din Germania.

UPDATE, ora 17.27: Potrivit Deschide.md, Thomas Arend, arestat astăzi de mascaţi, a reparat din banii proprii blocul administrativ al penitenciarului „Pruncul“, inclusiv cel şefului securităţii, Ion Ternoboravciuc şi al directorului penitenciarului, Petru Burcă. Totodată, neamţul le-ar fi cumpărat şefilor închisorii şi televizoare LCD.

În perioada cât a stat în detenţie, Arend introducea substanţe narcotice în penitenciare şi primea frecvent diverse sume de bani de la un alt cetăţean german care ar fi fost un apropiat al unuia dintre „locotenenţii“ interlopului Makena.

Un antreprenor german a fost reţinut astăzi de mascaţi,în biroul său din centrul Chişinăului, după ce în 2009 fusese condamnat la 11 ani de închisoare, pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Din 2011 el a fost închis la Penitenciarul nr. 9 „Pruncul“. Şeful Direcţiei Urmărire Penală al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Bogdan Zumbreanu, a susţinut acesta putea ieşi nestingherit din Penitenciarul nr. 9 „Pruncul“, în baza unor înţelegeri cu conducerea închisorii. 

Cazul de corupţie este cercetat de CNA împreună cu Procuratura Anticorupţie, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Departamentul Instituţii Penitenciare. Totodată anchetatorii, împreună cu un echipaj cu destinaţie specială „Pantera“ desfăşoară percheziţii în birourile administraţiei penitenciarului „Pruncul“ şi în câteva locaţii din Capitală.

Potrivit sursei citate, neamţul luat pe sus de mascaţi ar fi Thomas Arend, singurul cetăţean german aflat în evidenţele cu deţinuţi din penitenciarul „Pruncul“. Pe 11 noiembrie 2013 acesta ar fi intrat în greva foamei fiindcă ar fi fost umilit şi bătut de administraţia penitenciarului şi ar fi fost nevoit să suporte frigul şi întunericul din celulă. 

Vom reveni cu noi informaţii referitoare la acest caz. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite