VIDEO Rusia va oferi cele 200 milioane de dolari promise R. Moldova, în pofida crizei mondiale provocate de COVID-19. Dodon: „Prietenul la nevoie se cunoaşte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a declarat că Federaţia Rusă a reconfirmat că va oferi Republicii Moldova împrumutul promis, în sumă de 200 milioane de dolari, pentru reabilitarea drumurilor, în pofida deprecierii semnificative a rublei ruseşti, dar şi a crizei mondiale provocate de răspândirea coronavirusului.

„Ieri am discutat cu conducerea Federaţiei Ruse la telefon. A reconfirmat semnarea şi alocarea celor 200 milioane de euro pentru susţinerea bugetului de stat pe proiecte de infrastructură. Aceşti bani în R. Moldova în pofida situaţiei deloc simple din Federaţia Rusă, aşa cum este acum în toate ţările. Aşa că - prienul la nevoie se cunoaşte”, a declarat Igor Dodon pentru Nordnews.md.

De menţionat că expertul economic Veaceslav Negruţă s-a arătat sceptic că pe fundalul deprecierii rublei ruseşti Moldova va mai primi împrumutul financiar din Federaţia Rusă. În acelaşi timp, politicienii din opoziţie au criticat intenţia lui Igor Dodon de lua acest împrumut, pe motiv că Moldova ar avea de plătit anumite costuri ascunse care ar fi fost negociate în taină între Igor Dodon şi Vladimir Putin.

Amintim că, la iniţiativa lui Igor Dodon, Guvernul Republicii Moldova a iniţiat negocierile cu Federaţia Rusă privind contractarea unui împrumut de 500 milioane de dolari. Prima tranşă, în sumă de 200 milioane de dolari, urmează să ajungă la Chişinău la începutul lunii aprilie. Dobânda anuală va fi în jur de 2%, după cum anunţă Ministerul Economiei, iar Moldova s-a angajat să restituie împrumutul în termen de 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite