VIDEO Octavian Armaşu, propus la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a fost propus de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, joi, 29 noiembrie, la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), după ce Sergiu Cioclea şi-a anunţat recent demisia.

„Este o persoană calificată din punct de vedere profesional. La fel a dat dovadă de bune capacităţi de manager. Din punct de vedere financiar-bugetar suntem într-o situaţie foarte bună. A reuşit cu echipa Ministerului Finanţelor să aducă la nivel înalt tot ceea ce înseamnă finanţele publice. Are o experienţă deosebită şi în sectorul privat, şi în sectorul public”, a declarat Andrian Candu înainte de şedinţa Parlamentului.

Candidatura lui Octavian Armaşu urmează să fie aprobată de plenul Parlamentului. Perioada mandatului noului guvernator al BNM este de şapte ani.

Cât ţine de candidatura pentru funcţia de ministru al Finanţelor, Andrian Candu a spus că, în timpul apropiat, PDM şi PPEM vor găsi persoana potrivită acestei funcţii, care ar putea fi tehnocrată.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova (BNM), Sergiu Cioclea, a declarat marţi, 20 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că a depus la Parlament o cerere de demisie din funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite