Daniel Ioniţă: Republica Moldova nu ar putea depune o cerere de aderare la UE pe perioada preşedinţiei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova nu ar putea depune o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE. Declaraţia aparţine ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, transmite IPN.

„Eu nu văd să existe, în primul rând, o dorinţă din partea autorităţilor de la Chişinău pentru chestiunea aceasta. Or, această dorinţă nu poate fi scoasă din pălărie într-un mod inadecvat sau inopinat. Nu trăim într-o lume a surprizelor, trăim într-o lume în care astfel de decizii trebuie să fie pregătite atent. Or, eu nu am văzut până acum o pregătire pe chestiunea aceasta şi nu cred că este posibilă o astfel de pregătire în timpul scurt pe care îl avem până la 1 ianuarie 2019”, a declarat Daniel Ioniţă în cadrul emisiunii „Sfatul Ţării” de la postul de televiziune 10TV.

În opinia diplomatului, Republica Moldova intră în proces electoral şi trebuie să se realizeze faptul că o bună parte a energiilor politice vor fi alocate acelui exerciţiu electoral.

Totodată, ambasadorul a dat asigurări că România va urmări atent ca interesele Republicii Moldovei să fie reflectate corespunzător pe durata în care ţara vecină va asigura preşedinţia Consiliului UE, păstrându-şi calitatea de „broker onest”.

România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite