VIDEO Medicii români au ajuns la Chişinău pentru a sprijini R. Moldova în lupta împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii al României au ajuns joi, 30 aprilie, la Chişinău, unde urmează să petreacă 15 zile pentru a ajuta personalul medical din R. Moldova la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Medicii români sunt specializaţi în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă. Echipa de medici şi asitenţi medicali au primit paşapoarte diplomatice de la MAE al României în exercitarea misiunii de la Chişinău.

În plus, autorităţile române au promis şi o donaţie pentru Republica Moldova, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune un lot de medicamente, 500 mii de măşti, 50 mii de combinezoane etc, pentru lupta împotriva COVID-19.  

În Republica Moldova au fost înregistrate 3.771 de cazuri de COVID-19, dintre care 116 de pacienţi au murit. În total, au fost vindecate 1.182 de persoane, 237 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 24 se află la respiraţie artificială. La momentul actual sunt internaţi 72 copii infectaţi cu COVID-19, starea de sănătate de gravitate medie şi satisfăcătoare. 

De asemenea, au fost confirmate 960 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 236, asistenţi medicali - 344, felceri - 58, paramedici - 1, farmacişti - 15, personal auxiliar - 306 persoane.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite