VIDEO Maşină burduşită cu arme şi gloanţe descoperită în vama Albiţa FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele descoperite la Albiţa
Armele descoperite la Albiţa

Vameşii şi poliţiştii de frontieră au descoperit luni, într-un automarfar înmatriculat în România, carabine, pistoale, muniţie şi rezervoare de gaz, ce urmau să ajungă în Republica Moldova.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost descoperite 83 de puşti, 28 pistoale şi muniţia aferentă acestora, pentru care transportatorul, Igor B. cu cetăţenie, română şi Republica Moldova, nu deţinea documentele necesare scoaterii lor din România, anunţă Politia de Frontieră.

Iată lista muniţiilor descoperite
Patru cutii de carton cu câte 24 de cutii metalice, fiecare conţinând 125 de proiectile tip alică calibru 4,5 mm, cu inscripţia PLATINUM MAXIMUM VELOCITY, marca GAMO;
Două cutii de carton cu câte 24 de cutii metalice, fiecare conţinând 125 de proiectile tip alică calibru 4,5 mm, cu inscripţia PBA ARMOR PENETRATION, marca GAMO;
O cutie de carton cu 100 de cutii metalice, fiecare conţinând 250 de proiectile tip alică calibru 4,5 mm, cu inscripţia PRO MATCH COMPETITION, marca GAMO;
Două cutii de carton cu cate 60 de cutii metalice, fiecare conţinând 250 de proiectile tip alica cal. 4,5 mm, cu inscriptia EXPANDER EXPANSION, marca GAMO;
Două cutii de carton cu cate 48 de cutii din plastic, fiecare conţinând 25 de proiectile din plastic tip cartus, cu inscriptia VIPER 25, marca GAMO.

Armele descoperite la Albiţa

La faţa locului s-a prezentat o echipă formată din politişti de frontieră din cadrul S.T.P.F.Vaslui şi specialisti din cadrul Biroului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizaţie din partea Poliţiei de Frontieră.
Cu privire la cele constatate, Igor B. a declarat ca a încărcat marfa din Iaşi şi nu cunoştea faptul că pentru marfa transportată era necesară obţinerea unor autorizaţii speciale.
Politiştii de frontiera vasluieni i-au intocmit cetaţeanului în cauză dosar penal pentru trafic ilicit de arme şi muniţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite