VIDEO Limbaj suburban şi ameninţări la şedinţele Primăriei Bălţi. Renato Usatîi promite concedieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi îi ia la rost pe funcţionarii din Bălţi. FOTO captură video
Renato Usatîi îi ia la rost pe funcţionarii din Bălţi. FOTO captură video

Ieşire spectaculoasă a lui Renato Usatîi în cadrul Primăriei Bălţi. Acesta îi cataloghează pe funcţionari cu termeni din limbajul criminal, îi ameninţă cu demiterea şi chiar aruncă indignat pixul pe masă: „Îmi organizaţi voi mie, aici, cinematografie!”.

Noul primar al municipiului Bălţi, Renato Usatîi, a audiat recent rapoartele semianuale a unor direcţii din cadrul administraţiei locale. Potrivit serviciului de presă al formaţiunii politice Partidul Nostru, „şefii departamentului proprietate municipală şi relaţii funciare au ieşit trişti din biroul edilului”.

Dintr-un filmuleţ video remis presei observăm lesne că şedinţele Primăriei municipiului Bălţi au loc în limba rusă. Renato Usatîi, proaspătul primar de Bălţi, i-a luat la rost pe funcţionari, la mijloc fiind o chestiune ce ţine de arendarea unui teren din municipiu de către nişte agenţi economici. Terenul ar fi fost dat în arendă în urma unei licitaţii. „De fapt, trebuia să fie un singur agent economic. În rezultatul licitaţiei, în loc de 100.000 de lei planificaţi s-a ajuns la 1.400.000 lei. Oamenii au mai cheltuit încă 200.000 de euro, iar acum oamenii au pretenţii...”, a subliniat Usatîi. Replica funcţionarului l-a lăsat mască pe primar: „A fost o licitaţie. În schimb, au venit bani în buget. Nu înţeleg problema pusă”. Usatîi i-a răspuns: „Eu vă voi explica în detaliu, ca să vă fie clar...”.

Apoi, Usatîi s-a luat de un alt funcţionar cu numele Popa. „La primul etaj stă prietenul dumneavoastră cu care vă întâlniţi mai des decât mirele cu mireasa”. Usatîi l-a catalogat pe funcţionar şi pe prietenul său cu termenul folosit în limbajul puşcăriaşilor şi bandiţilor: „reşalşcik” (persoana care i-a decizii - n.r.)

Potrivit Dicţionarului Academic al Limbii Ruse, termenul „reşalşcik” este folosit în cercurile criminale şi defineşte o persoană, membru al unei grupări criminale, care se ocupă de rezolvarea unor probleme foarte importante. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite