VIDEO Liderul grupării criminale cecene în Republica Moldova, reţinut de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului naţional de Investigaţii au reuşit să-l reţină pe liderul  grupării criminale cecene din Republica Moldova, Ibraghimov Movsar Muslim, alias „Mavsar”, care anterior a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei, „Mavsar” are cetăţenia Republicii Modlova şi este stabilit cu traiul la Chişinău. 

„Este fostul ginere al autorităţii lumii interlope, Rotari Valerian, alias „Zelionâi”, iar în 2004,  a fost condamnat, în lipsa sa, la 7 ani privaţiune de libertate.În perioada anilor 1992 – 2002, Movsar  Ibraghimov a fost cercetat penal, fiind prins în flagrant delict împreună cu mai mulţi acoliţi, în timp ce extorcau de la un om de afaceri,  80 000 de dolari. Totodată, acesta a mai fost judecat de trei ori pentru furturi si pentru deţinere ilegală de arme de foc”, precizează Inspectoratului General al Poliţiei. 

Totodată, în urma acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, Mavsar susţinea financiar mişcarea separatistă cecenă, fiind şi unul dintre liderii neoficiali ceceni stabiliţi în Republica Moldova.

Movsar  Ibraghimov urmează să-şi ispăşească pedeapsa la care a fost anterior condamnat. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite