VIDEO Iurie Leancă: Prietenii noştri nu sunt cei care strigă astăzi „pobeda” şi anexează teritorii străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a adresat un mesaj de felicitare miercuri, 9 mai, cu prilejul Zilei Europei. Totodată, oficialul moldovean a făcut un apel la discernământ şi i-a îndemnat pe cetăţeni să nu se lase manipulaţi de cei care strigă „victorie”, făcând aluzie inclusiv la preşedintele Igor Dodon.

„Prietenii noştri nu sunt cei care strigă astăzi „pobeda” (victorie) şi îţi pun la piept panglici bicolore. Nu sunt cei care provoacă războaie şi anexează teritorii străine. Pritenii R. Moldova sunt în UE şi ne ajută constant. Viitorul prosper al R. Moldova este în Europa. Fac un apel la discernământul şi luciditatea noastră ca cetăţeni - nostalgia şi emoţiile pe care ni le livrează socialiştii lui Dodon sunt doar o perdea de fum în faţa prezentului şi viitorului nostru paşnic”, a declarat Iurie Leancă într-o postae video pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, vicepremierul a adus mai multe laude la adresa UE.

„UE este astăzi expresia voinţei spre unitatea şi solidaritatea popoarelor din Europa de a păstra pacea, bunăstarea şi a oferi propriilor cetăţeni şansa la o viaţă liniştită, plină de posibilităţi şi oportunităţi”, a afirmat Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite