VIDEO Femeia internată ieri la Neurochirurgie este în stare critică. Vezi UPDATES!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Victima a fost salvată ieri de sub caroseria contorsionată a microbuzului răsturnat de tren și a fost dusă de angajații Aviasan la Institutul de Neurochirurgie. De aproape 24 de ore, ea se află în stare de comă, la terapie intensivă.

UPDATE, ora 12.30: Directorul adjunct al Centrului Mamei şi Copilului, Anatol Litovcenco, a declarat pentru Info-Prim Neo că adolescenta care a fost adusă din Anenii Noi este într-o stare extrem de gravă. Fata este în comă. Băieţelul de un an şi patru luni se simte mai bine, dar deocamdată este ţinut tot la reanimare. Copilul are contuzie cerebrală şi contuzie a osului parietal pe dreapta.

UPDATE, ora 12.15: În urmă cu zece minute, Cătălina Anuțoi, minora de 13 ani din Șerpeni aflată în stare de comă la spitalul raional din Anenii Noi, a fost luată cu o autospecială Aviasan, la Centrul Mamei și Copilului.

Vicedirectorul clinicii din Anenii Noi, Dr. Valeriu Gheorghian, spune că pacienta aflată în comă de gradul 2 și diagnosticată cu un traumatism cranio-cerebral acut închis, are șanse reale de supraviețuire.

Svetlana Dugan, femeia de 45 de ani transportată ieri la Institutul de Neurochirurgie de la Chișinău, a fost operată. Starea ei este, în continuare, critică. Neurochirurgii care o țin sub observație spun că femeia se află acum internată la terapie intensivă și că așteaptă să se trezească astăzi din starea de comă.

În secția de chirurgie a spitalului raional de la Anenii Noi sunt internați, acum, opt oameni. Până azi, numărul total al oamenilor decedați din acest accident este de șapte.

Laura Platon, unul dintre puținii supraviețuitori din microbuzul morții, a povestit pentru „Adevărul" clipele de coșmar prin care a trecut: „Toți pasagerii strigau că vine trenul, dar șoferul n-a reacționat. A fost de groază! Pe mine m-a strâns între scaune. Am ieșit a doua după șofer pe fereastră, singură, pe picioarele mele", a mărturisit femeia.

„Mașina era încărcată. Când a trecut pe calea ferată, toți oamenii au strigat că trenul vine. A fost o pălitură puternică. Apoi mi-am pierdut cunoștința", spune un alt pasager.

Click aici să vezi VIDEO!

Citește și:

CAPCANE PENTRU ȘOFERI În Republica Moldova, fiecare a doua trecere de cale ferată nu corespunde normelor

CARNAGIU pe calea ferată. Microbuz lovit de tren, opt oameni au murit GALERIE FOTO

Un alt accident pe calea ferată. Un pensionar din Zagorancea a fost lovit mortal de trenul Chișinău-Moscova

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite