VIDEO Despre ce au discutat Dodon şi Krasnoselski la cea de-a şaptea întâlnire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vadim Krasnoselski

Igor Dodon a avut o nouă întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, marţi, 28 iulie, la Reşedinţa de Stat de la Condriţa. Aceasta este a şaptea întrevedere dintre cei doi. Preşedintele Dodon a anunţat că au fost discutate mai multe probleme actuale, dar şi subiecte de perspectivă.

„Am examinat în detaliu implementarea pachetului „Berlin-Plus”. De asemenea, am făcut un schimb de opinii cu privire la problemele care au apărut în ultimele luni urmare a răspândirii virusului COVID-19. Astfel, am discutat despre anularea posturilor temporare „de carantină” din Zona de Securitate, unele acțiuni pentru asigurarea liberei circulații, precum și pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Şeful statului a menţionat că o „atenție deosebită a fost acordată subiectului privind pregătirile către procesul educațional din 1 septembrie, circulația elevilor și a profesorilor, precum și alte aspecte de acest gen”. 

„Am ajuns la unele înțelegeri concrete privind promovarea tematicii telecomunicațiilor, cauzelor penale și problemelor bancare. Am susținut inițiativa partenerilor internaționali cu privire la deschiderea cât mai rapidă a unei linii de troleibuz Bender–Varnița, acesta fiind un nou proiect pentru susținerea liberei circulații și a consolidării încrederii”, a afirmat Dodon.

Preşedintele a comunicat „că este necesar să continuăm dialogul deschis la diferite niveluri și platforme întru depășirea barierelor de pe Nistru, apărute din cauza pandemiei”. 

„Am menționat faptul că deopotrivă cu interacțiunile la nivel oficial, un factor important care contribuie la promovarea procesului de reglementare politică este activitatea organizațiilor obștești de pe ambele maluri ale Nistrului. Am reiterat importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru drept garant al păcii și securității cetățenilor și am acceptat să întreprindem pași comuni pentru a nu admite agravarea situației în Zona de Securitate, care ar submina pacea și stabilitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite