VIDEO Cum sunt fraudate alegerile parlamentare din Rusia, regiunea Belgorod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri legislative Rusia 2016 FOTO kpress.ru

Bloggerul rus Rustem Adagamov a publicat pe pagina sa de Facebook luni, 19 septembrie, imagini video dintr-o secţie de votare din Rusia în care apar angajaţi ai Comisiei Electorale din regiune care aruncă în urna de votare mai multe buletine de vot. Reprezentanţii CEC-lui local recunosc tentativa de fraudă.

Autorul scrie că frauda ar fi avut loc în satul Tomarovka, regiunea Belgorod, situată în apropierea frontierei cu Ucraina, la 700-800 kilometri de Moscova.

Preşedintele Comisiei Electorale din Belgorod, Nicolai Pletneov, a declarat pentru fonar.tv că din materialul video este evident că au avut loc încălcări, iar Comisia ar urma să stabilească dacă validează alegerile sau nu.

Aceeaşi sursă mai scrie că în aceste momente poliţia interoghează membrii CEC, dar şi observatorii, în legătură cu acest caz.

Din imagini se vede cum o femeie se apropie în grabă de urna de votare şi aruncă câteva buletine de vot în ea. Apoi cheamă şi restul fetelor prezente în sală să o urmeze.

„Fetelor, mai repede! Încă cineva se poate apropia? Eu le spun repede, dar ele stau”, spune femeia care aruncă prima buletinele.

Partidul Rusia Unită este pe cale să obţină peste 300 dintre cele 450 de mandate de deputat, la numărarea a peste 70% din buletinele de vot, asigurându-şi astfel majoritatea "constituţională" în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Rezultatele anunţate în noaptea de duminică spre luni de Comisia Electorală Centrală arată că Rusia Unită a obţinut peste 54% în scrutinul pe listă.

Candidaţii din partidul preşedintelui Vladimir Putin conduc, de asemenea, în 203 din cele 255 de circumscripţii uninominale, la numărarea a jumătate din buletinele de vot.

Spre deosebire de precedentele alegeri parlamenatre, doar jumătate din mandate sunt acordate pe listă, iar celelalte 225 în scrutine uninominale organizate la nivel de district.

Doar alte trei partide au reuşit să treacă pragul electoral de 5% pentru a intra în Legislativ. Toate sunt loiale Kremlinului şi politicilor preşedinţiei.

Partidul Comunist a obţinut 13,77% din voturile exprimate, Partidul Liberal Democratic din Rusia (ultranţionalist) 13,53%, iar Partidul O Rusie Dreaptă 6,13%, potrivit acestor ultime rezultate.

Însă acest scrutin pare că este pătat de prezenţa scăzută la vot şi de un număr mare de încălcări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite