VIDEO Contrabandă cu haine şi încălţăminte evaluată la circa 8 milioane de lei, depistată de vameşii de la Leuşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO border.gov.md
FOTO border.gov.md

Un agent economic din Chişinău este cercetat penal pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari. Conform actelor prezentate, aceasta urma să introducă în ţară 15,6 tone de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte de tip second-hand, provenite din Germania. Însă, în cadrul verificărilor, vameşii au stabilit că doar 1,2 tone erau mărfuri uzate, iar restul 14,4 tone de bunuri erau toate noi.

Frauda a fost deconspirată de către vameşii de la Leuşeni, care, acţionând în baza analizei de risc, au redirecţionat autocamionul închiriat de suspect pentru verificări suplimentare. 

În rezultatul controlului fizic, aceştia au depistat numeroşi saci cu haine şi pantofi, de diverse modele, cu etichete ataşate.

Vameşii au numărat 12.858 de perechi de încălţăminte şi 34.977 de articole vestimentare. Valoarea loturilor a fost estimată la 7,8 milioane lei.

Pe acest caz a fost iniţiat un dosar penal, unde principalul bănuit este administratorul întreprinderii.  Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate. C

onform legislaţiei în vigoare, infracţiunea de contrabandă este pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite