Victoria Nuland dă asigurări: SUA susţine reformele din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a avut, la Washington, o întrevedere cu adjuncta secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, şi cu adjuncta asistentului secretarului de Stat, Bridget Brink.

Oficialele americane au salutat realizarea a peste 90% din prevederile Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare Republica Moldova – UE şi au remarcat că SUA va susţine Republica Moldova în obţinerea programului de ţară cu Fondul Monetar Internaţional, dacă toate precondiţiile FMI vor fi realizate, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, adjuncta secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a menţionat că apreciază buna sincronizare şi cooperare dintre Parlamentul şi Guvernul de la Chişinău. „Felicit parlamentarii şi Guvernul de la Chişinău pentru rezultatele obţinute. Aţi dat dovadă că se poate. Mergeţi înainte şi aveţi deplinul nostru suport în realizarea reformelor”, a declarat oficiala de la Washington.

La rândul său, asistenta adjunctă a secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink, a menţionat că dialogul social, asigurarea consensului şi continuarea reformelor în Republica Moldova sunt esenţiale.

Preşedintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în SUA în perioada 28 septembrie – 5 octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite