Vicepreşedintele raionului Cahul, recunoscut bănuit în dosarul licitaţiilor trucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Sursa IPN
FOTO simbol Sursa IPN

Vicepreşedintele raionului Cahul, Ruslan Nedov, a fost recunoscut bănuit în dosarul licitaţiilor trucate, în urma cărora bugetul local a fost prejudiciat cu un milion de lei. Acesta este cercetat penal pentru abuz în serviciu comis în interesul unei întreprinderi care ar fi câştigat una din licitaţii prin eludarea legislaţiei, transmite IPN

Bănuitul este urmărit penal în stare de libertate, precizează Centrul Naţional Anticorupţie.

Acum câteva săptămâni, nouă persoane din Cahul au fost reţinute în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Printre cei reţinuţi s-au numărat preşedintele raionului Cahul, primarul comunei Moscovei, şeful şi un angajat al direcţiei Construcţii din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcţiei Achiziţii publice, dar şi patru reprezentanţi ai unor agenţi economici. Aceştia sunt învinuiţi că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei în urma unor achiziţii trucate.

Învinuiţii ar fi semnat anticipat contracte pentru reparaţia şi întreţinerea unor obiecte publice, favorizând agenţii economici gestionaţi din umbră.

Cercetările în aceste cauze sunt în desfăşurare şi se întreprind acţiuni pentru constatarea tuturor circumstanţelor şi identificarea persoanelor implicate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite