Vicepremierul Federaţiei Ruse: Numărul săracilor din ţară a ajuns la un nivel critic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datele referitoare la nivelul sărăciei nu le includ şi pe cele din peninsula Crimeea. FOTO: inforesist.org
Datele referitoare la nivelul sărăciei nu le includ şi pe cele din peninsula Crimeea. FOTO: inforesist.org

Vicepremierul Federaţiei Ruse Olga Golodeţ spune că numărul săracilor din ţară a ajuns la un nivel critic. Aceasta a menţionat că în prezent numărul ruşilor a căror venituri sunt sub pragul sărăciei a ajuns la 22 de milioane.

”Din păcate, prognozele făcute anterior se adeveresc. Statisticile oficiale ne arată că numărul celor care abia se pot întreţine este de 22 de milioane de oameni. Acesta este un nivel critic”, a declarat Olga Golodeţ într-un interviu la postul de televiziune ”Rossia 24”.

Potrivit mass media rusă, anterior Serviciul Federal de Stat de Statistică (Rosstat) anunţase că numărul cetăţenilor ruşi cu venituri sub pragul sărăciei constituie 22,9 milioane de oameni. Totodată, nivelul sărăciei din Federaţia Rusă în primul trimestru al acestui an a crescut cu 2 procente faţă de perioada similară din 2014, fiind de 15,9%, nefiind luate în calcul şi datele din peninsula Crimeea anexată anul trecut.

Site-ul inforesist.org scrie că sărăcia s-a accentuat semnificativ în primul trimestru al acestui an din cauza creşterii însemnate a nivelului salariului minim de care are nevoie un rus pentru a trăi, provocată la rândul ei de inflaţia ridicată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite