Vasile Bolea, despre suspendarea activităţii bisericilor: Legea este pentru toţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Legea este lege pentru toţi” - afirmă deputaţii Ruxanda Glavan şi Vasile Bolea şi se referă la faptul că mai multe biserici din ţară refuză să îndeplinească cerinţele autorităţilor care prevăd  sistarea activităţilor pana în data de 1 aprilie curent.

„Legea se răsfrânge pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi asupra tuturor persoanelor fizice şi juridice. Dacă s-a încălcat legislaţia în sensul dat, urmează să fie pedepsit”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Fosta ministră a Sănătăţii Ruxanda Glavan, deputată PDM,  este de părere că populaţia trebuie mai întâi de toată informată, iar atunci când nu se ajunge la un consens, se aplică amenzile.

„Haideţi să comunicăm cu oamenii prin convingere, nu prin constrângere. Să le explicăm că dacă nu se conformează există varianta cu amenzi drastice şi usturătoare, iar scopul statului nu este acela. Scopul statului este să-i convingem pe enoriaşi să ajute statul şi autorităţile să ţină cetăţenii acasă”, a adăugat Ruxanda Glavan.

Cât despre faptul că bisericile nu se supun deciziilor Comisiei naţionale extraordinară de sănătate publică, deputata susţine afirmaţiile făcute de către colegul socialist.

„Legea este lege pentru toţi. Culoarea roşie la semafor este şi pentru cei care au ieşit din biserică şi s-au oprit la semafor la culoarea roşie? Evident că da. Atunci, dacă vedem că nu există o profunzime a înţelegerii situaţiei în care ne aflăm, haideţi să ne concentrăm eforturile pentru asta”, a precizat Ruxanda Glavan.

În concluzie, Ruxanda Glavan îndeamnă societatea la mobilizare prin educarea populaţiei, manifestarea disciplinei şi solidarităţii.

La data de 15 martie, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a decis suspendarea activităţii unităţilor de comerţ, agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, sălilor de fitness, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor şi a altor unităţi pentru antrenament şi recreere precum şi încăperilor din gestiunea confesiunilor religioase.

https://www.ipn.md/ro/vasile-bolea-despre-suspendarea-activitatii-bisericilor-legea-este-pentru-7967_1072260.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite