Valeriu Streleţ spune cum îşi purifică rândurile PLDM-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii PLDM vizaţi în cel puţin un dosar penal urmează să-şi suspende calitatea de membru pe perioada cât sunt efectuate cercetările şi până la obţinerea unei decizii a instanţei de judecată. În acest mod partidul îşi purifică rândurile de membrii care comit fărădelegi, a declarat ex-premierul Valeriu Streleţ, actual liderul interimar al Partidului Liberal Democrat, în cadrul clubului de presă „Rezonanţa socială”, transmite IPN.

Valeriu Streleţ spune că unii colegi din partid au mers mai departe propunând o prevedere şi mai drastică – orice membru care este vizat în vreo investigaţie jurnalistică ce scoate la iveală fărădelegi cu implicarea acestuia la fel trebuie să-şi suspende calitatea de membru al formaţiunii până demonstrează în judecată că este nevinovat.

Fiind întrebat dacă formaţiunea sa este pregătită de alegeri anticipate, liderul interimar al PLDM, a spus că alegerile vor avea un efect negativ asupra întregii ţări şi crede că acestea vor fi evitate, deoarece în Parlament sunt mai multe forţe care nu-şi doresc alegeri. Astfel, dacă va fi depăşită criza politică prin învestirea unui nou executiv, atunci peste câteva luni, când va trebui ales preşedintele ţării, cu atât mai mult vor exista dintre cei care vor dori să depăşească o nouă criză politică.

Totuşi, Valeriu Streleţ spune că dacă alegerile anticipate nu vor putea fi evitate, PLDM nu are altceva de făcut decât să-şi consolideze forţele. Acum formaţiunea stabileşte principiile sale de resetare şi se pregăteşte de congres. Valeriu Streleţ nu a spus când urmează să aibă loc congresul şi nici dacă va candida la funcţia de preşedinte al partidului.

Cât ţine de Maia Sandu, ex-ministrul educaţiei din partea PLDM şi care a fost propusă la funcţia de premier, Valeriu Streleţ a spus că aceasta caută acum să vadă în ce direcţie să-şi construiască mai departe cariera politică şi a evitat să precizeze dacă se propune candidatura ei la conducerea PLDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite