Valeriu Munteanu: Oamenii de la sate nu vor mai putea arunca gunoiul în locuri neautorizate

0
0
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a afirmat că va fi construită o întreprindere de salubrizare în Republica Moldova, iar cetăţenii vor fi obligaţi să aibă un contract cu această întreprindere. În caz contrar, ei riscă o amendă.

„Dacă nu există astfel de contracte, înseamnă că aruncă gunoiul în locuri interzise şi vor fi amendaţi”, a subliniat ministrul.

Munteanu spune că înţelege că se va confrunta cu o rezistenţă din partea locuitorilor, în special a celor de la sate. El consideră că există o problemă de mentalitate care nu permite să progresăm în acest sens. Cu toate acestea, se declară optimist.

„Majoritatea celor de la sate nu acceptă sistemul de canalizare. Spun că nu vor să aibă veceul în casă, dar îl ţin afară, în apropiere de fântâna din care beau apă”, a menţionat liberalul.

Ministrul se arată îngrijorat de faptul că din ţară se exportă în cantităţi mari lemnul. Astfel, s-a hotărât ca peste şase luni să fie interzis exportul de lemne şi să fie reglementate strict de legislaţie extragerile de resurse naturale, în condiţiile în care acestea sunt limitate. Totodată, el a declarat că în scurt timp ar putea să dispară prundişul şi unele categorii de nisip. De aceea, extragerile acestora din râul Prut şi Nistru este interzisă.

Valeriu Munteanu a fost invitatul lui Viorel Pahomi la emisiunea „Pahomi”, de la postul de televiziune RealitateaTV.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite