Valeriu Munteanu, despre candidatura Marianei Durleşteanu la funcţia de premier: „Mafia contraatacă. Dodon vrea să evite alegerile anticipate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Munteanu, fost deputat şi fost ministru al Mediului
Valeriu Munteanu, fost deputat şi fost ministru al Mediului

Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, consideră că prin propunerea lui Igor Dodon privind desemnarea Marianei Durleşteanu la funcţia de prim-ministru, fostul şef de stat doreşte să evite declaşarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Mafia contraatacă. Dodon vrea să evite alegerile anticipate.

Văzând că sunt în cădere liberă iar minciunile lor nu îi mai ajută în faţa cetăţenilor RM, în plină şedinţă a Parlamentului, unde se discută (a) numirea Guvernului Gavriliţă, Igor Dodon, flancat de deputaţi PSRM a declarat că astăzi aceştia o vor înainta la funcţia de prim-ministru pe fosta ministră comunistă a finanţelor Mariana Durleşteanu”, a scris Valeriu Munteanu pe Facebook.

Munteanu a menţionat că: „PSRM va prezenta preşedintelui Maia Sandu şi 51 de semnături ale deputaţilor cu multe feţe şi cu nici un obraz, care la fel ca şi Dodon, speră sisific să evite alegerile anticipate şi pierderea fotoliilor protectoare.”

„Sunt sigur că această încercare a hoţilor de a dribla voinţa cetăţenilor exprimată la alegerile prezidenţiale poate fi oprită doar de cetăţeni, care trebuie să apere prin acţiuni hotărâte această încercare disperată de uzurpare a puterii în stat”, a mai spus Munteanu.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat joi, 11 februarie, că socialiştii o propun pe Mariana Durleşteanu la funcţia de prim-ministru, pentru a pune capăt crizei politice, despre care Igor Dodon spune că este provocată de preşedintele Maia Sandu, şi pentru a asigura guvernarea ţării până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Imediat după anunţul lui Igor Dodon, deputaţii controlaţi de Ilan Şor au comunicat că sunt gata să sprijine această iniţiativă, ceea ce înseamnă ca există suficiente voturi ca Mariana Durleşteanu să fie noul prim-ministru al Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite