Valeriu Munteanu: Chişinăul are nevoie de poliţie locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Chişinău are nevoie de poliţie locală, care se va subordona Primăriei. De această părere este candidatul Uniunii Salvaţi Basarabia la funcţia de primar de Chişinău, Valeriu Munteanu, transmite IPN.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, odată instituită poliţia locală, preocuparea sa va fi siguranţa cetăţenilor urbei prin întreprinderea tuturor acţiunilor legale pentru a o asigura mult mai rapid şi eficient. Poliţia locală ar urma să dirijeze traficul rutier, circulaţia transportului, să elimine parcările ilegale. Tot poliţia locală va fi responsabilă de animalele fără stăpân, protecţia mediului, disciplina în construcţie.

Valeriu Munteanu consideră că o reformă ce ar viza instituirea poliţiei locale ar fi bine să aibă loc la început de mandat a autorităţilor locale care vor fi alese pe 20 octombrie.  El mai spune că Ministerul Afacerilor Interne a fost o piedică în dezvoltarea relaţiei cu administraţia publică locală.

El spune că în Moldova există poliţie municipală care este în subordinea MAI, dar în anumite perioade această poliţie a făcut mai mult rău decât bine, inclusiv obstrucţionarea activităţii Primăriei Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite