Vadim Mişin, revocat de la şefia Comisiei pentru drepturile omului cu votul PCRM şi PD. „Un gest alarmant“, spun liberal-democraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vadim Mişin a fost unul dintre fruntaşii Partidului Comuniştilor FOTO: Tudor Iovu
Vadim Mişin a fost unul dintre fruntaşii Partidului Comuniştilor FOTO: Tudor Iovu

Deputatul neafiliat Vadim Mişin a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, fiind înlocuit cu fostul său coleg de partid, comunistul Vasile Şova.

Aceasta şi alte câteva modificări în structura comisiilor parlamentare au fost aprobate astăzi de Legislativ. Liberal-democraţii contestă procedura, pe motiv că numărul de voturi nu coincide cu cel al deputaţilor care au ridicat mâna.

În plus, PLDM susţine că PCRM poate pretinde la şefia a doar trei comisii, şi nu patru. „Noi toţi am salutat curajul celor care au părăsit PCRM, inclusiv al grupului Mişin, iar acest vot al colegilor din PD a fost un gest neaşteptat şi alarmant“, a declarat liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Unul dintre fruntaşii comunişti, Vadim Mişin a părăsit PCRM vara trecută alături de alţi doi legislatori, nemulţumiţi de faptul că fracţiunea boicotează lucrările Parlamentului. Cei trei au format fracţiunea neafiliaţilor împreună cu ceilalţi foşti comunişti - Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite