Va fi creată Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică urmează a fi creată şi va include toate subdiviziunile cu funcţii de control din sănătate, Centrul Naţional şi centrele teritoriale de sănătate publică, Centrul Naţional de Management în Sănătate şi Consiliul Naţional de Evaluare şi acreditare în Sănătate.

Iniţiativa face parte dintr-un concept de reformă a sistemului de supraveghere de stat a sănătăţii publice, elaborat de Ministerul Sănătăţii, transmite IPN.

Reforma urmează să fie implementată în trei etape, de la 1 iulie. La prima etapă va fi reorganizat sistemul de sănătate publică, cu înglobarea mai multor agenţii şi subdiviziuni din sistem. Vor fi delimitate funcţiile între noua structură şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, în aşa mod ca atribuţiile de control pe tot lanţul alimentar să revină unei singure instituţii.

Potrivit autorilor proiectului, reforma se impunea de mult timp, deoarece actualul sistem de sănătate publică se confruntă cu mai multe probleme. Acesta a moştenit multe din carenţele sistemului vechi. Reforma vine să creeze un model modern de sănătate publică, cu accent pe prevenire, pe promovarea modului sănătos de viaţă şi pe contracararea riscurilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite