UPDATE Şase candidați la șefia postului public de televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arcadie Gherasim, cel de-al patrulea pretendent la conducerea postului public de televiziune/ trm.md
Arcadie Gherasim, cel de-al patrulea pretendent la conducerea postului public de televiziune/ trm.md

Dorin Scobioală, Vasile Grozavu, Ludmila Belcencova, Arcadie Gherasim, Mircea Surdu şi Sorin Bucătaru sunt cei şase pretendenţi înscrişi în concursul pentru funcţia de director al TV Moldova 1.

UPDATE Până la ora 17.00 s-au mai înregistrat Mircea Surdu şi Sorin Bucătaru. Primul are o carieră de 27 de ani de televiziune, ocupând, printre altele, şi funcţia de redactor-coordonator la IPNA Teleradio-Moldova. Ultimul candidat, Sorin Bucătaru a fost producător general şi director la Jurnal TV, dar şi director de programe la Muz TV.

Primul înregistrat în cursă, Dorin Scobioală, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universității „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. A activat în calitate de producător, realizator de talk-show, iar în perioada 2002-2004 a deţinut funcţia de vicedirector al Departamentului Actualităţi la Moldova 1.

Vasile Grozavu, al doilea pretendent înscris, a fost purtătorul de cuvânt al preşedintelui Mircea Snegur, director al unei companii media private, redactor şef-adjunct al Departamentului Actualităţi, precum şi prezentor la Mesager.

Ludmila Belcencova a făcut carieră la NIT și a ocupat în două rânduri funcția de deputat în Parlament, în ambele cazuri fiind aleasă pe listele PCRM.

În vreme ce Arcadie Gherasim a fost director general al Moldova 1, redactor șef la Radio Moldova, ex-director la Euro TV, de asemenea a contribuit la educarea unei genereații noi de jurnaliști, din postura de profesor la Facultatea de Jurnalism.

Astăzi, la ora 17.00, expiră termenul de depunere a dosarelor. Consiliul de Observatori va alege directorul postului public pe 14 septembrie. Mandatul acestuia va fi de cinci ani.

Postul a devenit vacant acum jumătate de an după demisia Angelei Sârbu. Concursul organizat ulterior a eșuat pentru că niciunul dintre candidați nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite