UPDATE Prezenţă timidă la urnele de vot de la Ambasada Ucrainei din Chişinău, pentru alegerile prezidenţiale anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De dimineaţă puţini votanţi au venit la circumscripţia electorală de la Ambasada Ucrainei din Chişinău Foto: Tudor Iovu
De dimineaţă puţini votanţi au venit la circumscripţia electorală de la Ambasada Ucrainei din Chişinău Foto: Tudor Iovu

Până la ora 10.00, la circumscripţia electorală de la sediul misiunii diplomatice ucrainene din Chişinău au venit circa 120 de alegători.

UPDATE, ora 18.21: Conform celor mai recente estimări, până la ora 18.00 au votat circa 600 de alegători la Ambasada Ucrainei din Chişinău, pentru alegerile prezidenţiale anticipate din ţara vecină.

UPDATE, ora 18.15: Până la ora 15.00, la urnele de vot de la Ambasada Ucrainei au fost circa 400 de alegători.

De la ora 8.00 dimineaţa până la 11.00, la Ambasada Ucrainei din Chişinău au venit circa 120 de cetăţeni ucraineni care şi-au exprimat dreptul de vot privind alegerile prezidenţiale anticipate. Potrivit preşedintelui circumscripţiei electorale de la sediul misiunii diplomatice ucrainene din Capitală, Petro Bogutski, sunt aşteptaţi la urne 53.155 de ucraineni. 

„E dificil să prognozăm câţi oameni vor vota astăzi la noi. Până acum activitatea electorală s-a desfăşurat fără niciun fel de incidente. Cel mai mult, la alegerile desfăşurate aici, au venit aproximativ 1.200 de alegători“, a declarat Bogutski.

Toţi alegătorii cu care-am stat de vorbă ne-au spus că au votat pentru pace, în Ucraina. Însă opţiunile sunt împărţite. 

„Am votat pentru ca elementele politice să păstreze pacea. Cei care-au fost pe maidan sunt junta adevărată, fiindcă n-au Constituţie. 90% dintre ei sunt criminali“, a opinat Vasile Maniuc, un pensionar în vârstă de 72 de ani.

„Vreau ca pe pământul ţării mele natale să fie pace şi să câştige democraţia. Măcar şi pentru ca visul pro-european al tinerilor care-au protestat şi au suferit în Kiev, pe Euromaidan, să se împlinească“, a susţinut şi Eugenia Barduc, în vârstă de 62 de ani.

Cetăţenii Ucrainei, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, îşi exercită dreptul de vot la scrutinul anticipat pentru alegerea preşedintelui Ucrainei la două secţii de votare: la Ambasada Ucrainei din Chişinău şi la Consulatul Ucrainei din Bălţi. Secţiile au fost deschise la ora 08.00 în prezenţa tuturor membrilor comisiilor electorale şi vor funcţiona până la ora 20.00, ora Moldovei. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite