UPDATE Manifestanții de la Marșul Unirii scandează mesaje unioniste în Piața Operei din București. Vezi Imagini LIVE & GALERIE FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La marşul pentru unirea Basarabiei cu România au participat peste 1.500 persoane. Foto: Eduard Enea
La marşul pentru unirea Basarabiei cu România au participat peste 1.500 persoane. Foto: Eduard Enea

Manifestanții s-au adunat din toată țara, în Piața Victoriei din Capitala României. Acest marș îl succede pe cel din 28 iunie, când mai mulți bucureșteni au protestat în fața Muzeului Național de Istorie de pe Calea Victoriei.

UPDATE, ora 15.49: Manifestanții scandează mesaje unioniste. „Trăiască! Trăiască! Trăiască și-nflorească! Moldova, Ardealul și Țara Românească", „România nu uita/ Basarabia este a ta!" se aude acum pe Bulevardul Regina Elisabeta din București.

UPDATE, ora 15.38: După o oprire de câteva minute în fața Cercului Militar Național, unde au cântat imnul național al României, manifestanții mărșăluiesc acum pe Bulevardul Regina Elisabeta, spre parcul Cișmigiu.

La marşul pentru unirea Basarabiei cu România au participat peste 1.500 persoane. Foto: Eduard Enea
image
La marşul pentru unirea Basarabiei cu România au participat peste 1.500 persoane. Foto: Eduard Enea

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

UPDATE 15.30: Aproximativ 2.000 de persoane, majoritatea tineri, participă în Bucureşti la Marşul Unirii, replică la cel desfăşurat pe 16 septembrie, la Chişinău, când au fost prezenţi circa 10.000 de unionişti.

Se scandazează: "România nu uita/ Basarabia este a ta!"

Participanţii la marş speră să-i sensibilizeze pe bucureşteni, locuitorii din Capitală fiind consideraţi ca fiind cei mai indiferenţi români faţă de mişcarea unionistă.

Protestatarii au mărșăluit prin centrul Bucureștiului Protestatarii au mărșăluit prin centrul Bucureștiului Protestatarii au mărșăluit prin centrul Bucureștiului

Click aici să vezi cea de-a doua GALERIE FOTO!

UPDATE, ora 15.16: Peste 1.000 de oameni mărșăluiesc la această oră pe Calea Victoriei. Manifestanții se vor opri la Piața Operei, unde vor citi Memorandumul pentru Reîntregirea Neamului.

UPDATE, ora 15.10: Unioniștii mărșășuiesc îmbrăcați în haine tricolore. În fața coloanelor de câte cinci, reprezentând culorile de pe steagul României, cântă grupul de muzică populară „Ștefan-Vodă", din Republica Moldova.

UPDATE, ora 15.06: Manifestanții au fost surprinși de trecători în timp ce mărșăluiesc pe Calea Victoriei, îmbrăcați în costume populare și interpretând cântece patriotice.

Marșul Unirii din București, fotografiat cu un telefon mobil. Sursa: Victor Guțu, Facebook

FOTO: Marșul Unirii din București, fotografiat cu un telefon mobil. Sursa: Victor Guțu, Facebook

Zeci de oameni s-au strâns astăzi în Piața Victoriei din București la Marșul Unirii. Mitingul urmărește sensibilizarea clasei politice românești și prezentarea unui „Pact pentru Basarabia", care va fi dat spre semnare tuturor candidaților la alegerile din 9 noiembrie.

Huiduieli și acte de violență la Marșurile Unirii din Republica Moldova. Vezi GALERIA FOTO!

Acest marș a fost precedat de unul similar susținut pe 28 iunie în fața Muzeului de Istorie de pe Calea Victoriei din Capitala României.

Click aici să vezi VIDEO Live de la Marșul Unirii din București:

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite