UPDATE Andrian Candu, cercetat penal pentru pentru îmbogăţire ilicită VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu
Andrian Candu

Procurorii au descins în dimineaţa zilei de marţi, 12 iulie, la domiciliul fostului preşedinte al Parlamentului, ex-deputatul democrat Andrian Candu. Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru îmbogăţire ilicită.

Potrivit oamenilor legii, temei pentru iniţierea procesului penal a servit sesizarea Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI), care a efectuat controlul averii şi intereselor personale ale lui Candu.

Urmărirea penală a constatat că, în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016, persoana de demnitate publică ar fi obţinut o cotă parte dintr-o societate cu răspundere limitate (SRL) autohtonă, precum şi şi-ar fi suplinit bugetul familiei cu mijloace financiare nejustificate, în sumă de aproape 800.000 de lei. De asemenea, în perioada august 2016 – martie 2020, Candu şi-ar fi majorat averea cu mijloace financiare şi bunuri imobile, utilizând în acest sens bani din surse nejustificate, în sumă de aproximativ 4,5 milioane de lei. 

Pentru fortificarea probatoriului, ofiţerii şi procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliul familiei fostului deputat şi în alte trei imobile deţinute în proprietate de către acesta. Ex-preşedintele Parlamentului a fost  recunoscut în calitate de bănuit şi audiat la CNA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite