Republica Moldova a intrat într-un nou val de COVID-19

0
0
Coronavirus Moldova

Republica Moldova a intrat într-un  nou val COVID-19, care va dura până la mijlocul lunii august, a anunţat Nicolae Jelamschi, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Potrivit directorului ANSP, în săptămâna trecută în Republica Moldova au fost înregistrate de 1,8 ori mai multe cazuri COVID-19 decât în săptămâna precedentă. În acelaşi timp, a crescut şi numărul cazurilor de import, virusul fiind adus din zonele de odihnă din Turcia, Italia, România, Spania, Germania.

Cea mai înaltă incidenţă prin coronavirus se atestă în Chişinău (118 cazuri la 100 de mii populaţie), Ialoveni (59 de cazuri la 100 de mii populaţie) şi la Anenii Noi (56 de cazuri COVID la 100 de mii de oameni).

Totodată, Nicolae Jelamschi a precizat că Republica Moldova se află la sfârşitul clasamentului european privind numărul cazurilor de COVID. La polul opus, cu cele mai multe cazuri de coronavirus, se situează Grecia, Italia şi Franţa, cu peste 100 de cazuri la 100 de mii populaţie.

Rata de vaccinare împotriva noului coronavirus rămâne a fi destul de scăzută în Republica Moldova, iar în prezent aceasta constituie 31,4%. Capitala se află în top cu o rată a imunizării de 45, după care urmează raionul Soroca, cu 34%. La polul opus se află UTA Găgăuzia şi raionul Ialoveni, unde ratele de vaccinare sunt cele mai scăzute. În Republica Moldova la ora actuală sunt imunizaţi împotriva COVID şi 3 mii de copii.

Ala Nemerenco, ministra sănătăţii, a precizat la conferinţa de presă că mâine, 13 iulie, va avea loc şedinţa comisiei de experţi, care va decide când în Republica Moldova va începe imunizarea cu doza booster 2 (doza a 4 anti-COVID). Totodată, ministra a spus că vaccinarea cu doza booster 2 este recomandată persoanelor care au peste 60 de ani şi cei care suferă de maladii cronice. Această doză se recomandă să fie administrată peste cel puţin 4 luni de la doza booster 1.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite