UPDATE Alerta cu bombă pe Aeroportul Internaţional Chişinău a fost falsă. Accesul oamenilor în clădire a fost reluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aeroport chisinau border.gov.md

În după-amiaza zilei de marţi, 7 februarie, în jurul orei 15.30, o persoană a trimis un e-mail către Poliţia de Frontieră prin care a anunţat că în incinta aeroportului a fost amplasată o bombă. Totodată, acesta a solicitat o sumă de bani pentru a nu detona explozibilul. Din fericire, alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

UPDATE 17.25 Specialiştii nu au depistat niciun obiect suspect, din acest motiv a fost permisă intrarea persoanelor în sala de sosire a aeroportului. În prezent, se întreprind toate măsurile de rigoare pentru a identifica şi reţine persoana care a ameninţat aeroportul. Punctul de trecere „Aeroportul Internaţional Chişinău” activează în regim normal.

Întregul personal, dar şi călătorii care se aflau în clădire au fost evacuaţi. Totodată, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar stopată, ceea ce înseamnă că unele curse vor fi efectuate cu întârzieri. 

Angajaţii Poliţiei de Frontieră au anunţat toate entităţile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel au fost mobilizate toate echipele de intervenţie ale serviciilor specializate ale MAI.

De asemenea, un grup de intervenţii, format din ofiţerii de investigaţii şi ofiţeri de urmărire penală ai Poliţiei de Frontieră au demarat acţiuni de identificare a persoanei care a semnalat existenţa bombei, informează serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite