Unul dintre cele mai renumite grupuri în domeniul gestionării deşeurilor din regiune renunţă la afacerea din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul austriac AVE Energie a cedat autorităţilor locale controlul asupra subsidiarei din Ungheni. Motivele retragerii nu au fost anunţate.

Consiliului Orăşenesc Ungheni a decis să cumpere cota deţinută de compania austriacă AVE  Energie Ag în cadrul întreprinderii municipale „Ave Ungheni”.
"Este o achiziţie foarte şi foarte reuşită. Timp de şase ani austriecii au venit cu investiţii de peste un milion de euro, iar noi am procurat toată averea doar cu 100.000 de euro. Achiziţia respectivă o putem compara cu un proiect, unde 90% este un grant. Şi se datorează aceasta partenerului nostru - firmei austriece, care a cerut un preţ rezonabil. Dacă e să fiu sincer, primăria oraşului, deţinând 32,17% din capitalul statutar al întreprinderii, nu a făcut mari investiţii în toţi aceşti ani de parteneriat“, afirmă Alexandru Ambros, primarul oraşului Ungheni, într-un interviu pentru publicaţia Unghiul.

Edilul oraşului susţine că banii pentru achiziţie vor fi programaţi în bugetul pentru anul 2014. Grupul AVE a intrat pe piaţa moldovenească în anul 2008 şi aparţine în proporţie de sută la sută concernului austriac de infrastructură, Energie AG din regiunea Austria Superioară - fiind una dintre cele mai renumite grupuri de firme în domeniul colectării, prelucrăii, valorificării şi depozitării deşeurilor din Europa Centrală şi de Est. Grupul are un număr de peste 42.000 de angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor 120 de puncte de lucru autorizate din Austria, Bavaria, Cehia, Ungaria, România, Slovacia precum şi Ucraina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite