Proteste la primăria din Ţânţăreni, contra deschiderii unui centru de prelucrare a deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul de astăzi de la Ţânţăreni a început de la ora 8.00 dimineaţa
Protestul de astăzi de la Ţânţăreni a început de la ora 8.00 dimineaţa

Localnicii se plâng de faptul că primarul Ion Mastan ar fi falsificat nişte documente pentru a deschide un centru de prelucrare a deşeurilor, la marginea satului.

Aproximativ 100 de locuitori din satul Ţânţăreni, Anenii Noi, au protestat în această dimineaţă în faţa primăriei din sat, relevă IPN. Manifestanţii l-au acuzat pe edilul local, Ion Mastan, că ar fi falsificat documentele pentru a deschide o fabrică de prelucrare a deşeurilor.

„Ne spune că vrea să facă staţie de epurare, dar oamenii nu vor nici staţie de epurare, nici gunoişte. La noi în Primărie se falsifică multe documente, noi mergem astăzi în audienţă la preşedintele ţării“, a spus asistenta medicală de la şcoala din Ţânţăreni, Silvia Pogrebean, pentru sursa citată. 

Primarul a spus că protestul a fost organizat de câţiva consilieri locali şi săteni care ar fi luat cheia de la paznic şi n-au permis nimănui să intre în sediu.

Deşeurile din Chişinău au fost evacuate la gunoiştea din Ţânţăreni până în anul 2011, când, după o serie de proteste ale localnicilor şi blocări de drumuri, autorităţile municipale au decis să transporte gunoiul la Mina Purcel din comuna Bubuieci, ca şi soluţie temporară. În acest an autorităţile municipale şi cele locale din Ţânţăreni au ajuns la o înţelegere pentru reluarea transportării deşeurilor la groapa de gunoi din sat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite