Uniunea Vamală nu mai există

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uniunea Vamală a murit înainte de a se naşte FOTO: www.geopolitics.ru
Uniunea Vamală a murit înainte de a se naşte FOTO: www.geopolitics.ru

Oricât de mare a fost lupta pentru Uniunea Vamală, aceasta se pare că nu mai există. Potrivit glavpost.com, iarăşi au fost introduse graniţele, pe când UV însemna lipsa lor şi libera circulaţie a mărfurilor.

Despre aceasta a anunţat, pe pagina sa de Facebook, Boris Nemţov, politician de opoziţie din Rusia, fondator al mişcării politice „Solidarnosti”.

„După restricţiile impuse de Putin asupra exportului de produse din UE în Rusia, Belarus, care nu are ieşire la mare, a devenit cel mai mare furnizor de creveţi, somon şi stridii. De asemenea, oferă brânzeturi de calitate excelentă, fructe şi legume. Bătrânelul (Lukaşenco - n.n.) a câştigat foarte bine, din contul Rusiei.

Când prejudiciul a început să depăşească miliardul, analiştii deştepţi de la Kremlin s-au apucat de cap şi s-au gândit să întoarcă hotarele.

Uniunea Vamală nu a trăit mult.

De ce? Putin era obligat să discute despre acele sancţiuni cu Lukaşenco şi Nazarbaev (preşedinţii Belarusului şi Kazahstantului – n.n.), dar n-a făcut-o. În schimb, nici Belarus, nici Kazahstan nu a introdus astfel de sancţiuni şi nici nu au avut de gând. Potrivit regulilor UV, Putin nu putea lua decizii unilaterale, dar a făcut-o. El însă este plin de sine, a scuipat pe reguli. Iată că Uniunea Vamală nu mai există.

Dar poate asta e spre bine. Prea scump o costă pe Rusia întreţinerea lui Lukaşenco. Minim cinci miliarde de dolari pe an. Cu aceşti bani poţi întreţine cinci regiuni ruseşti, cum ar fi Iaroslavi, unde oamenii mor de foame”, scrie Boris Nemţov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite