Ungheni. O fetiţă de doi ani a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la etajul cinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de doi ani, din Ungheni, a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc locativ. Copilul era cu părinţii acasă, dar a fost lăsat singur în cameră, cu geamul deschis.

Potrivit Serviciului de Gardă din Ungheni, fetiţa a căzut la etajul doi, pe un acoperiş din ţiglă metalică. Imediat a fost transportată la Spitalul Raional Ungheni. Minora se află în afara oricărui pericol, a confirmat Cristina Vicol, ofiţer de presă al Inspectoratul de Poliţie Ungheni, solicitată de IPN.

Cristina Vicol a mai spus că fetiţa este educată într-o familie completă, în care mai cresc doi minori. Până acum, familia nu se afla în vizorul autorităţilor. După acest incident, va fi completată fişa de sesizare a cazului suspect de violenţă, neglijare, exploatare şi trafic a copilului.

Autorităţile atenţionează adulţii să nu lase geamurile deschise dacă în casă sunt copii. Micuţii sunt curioşi şi tentaţi să urce şi să privească afară. O capcană sunt plasele de la ferestre, care nu sunt sigure, iar copiii se sprijină de ele şi se produc tragedii. Inspectoratul General al Poliţiei recomandă adulţilor să le explice minorilor despre acest pericol, de la cea mai mică vârstă, chiar dacă cred că micuţii nu înţeleg. Scaunele, canapelele, fotoliile şi alte piese de mobilier vor fi mutate mai departe de geam pentru a exclude accesul la pervaz. Ferestrele e nevoie să fie blocate cu mecanisme speciale, iar copii vor fi supravegheaţi neîntrerupt. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite