Un târg al alimentelor sănătoase şi o cursă de ciclism au loc la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele ecologice sunt sănătoase şi gustoase FOTO: gospodăria ţărănească Nicolae Cojocaru, Budeşti
Produsele ecologice sunt sănătoase şi gustoase FOTO: gospodăria ţărănească Nicolae Cojocaru, Budeşti

Compania Naţională de Asigurări în Medicină organizează astăzi Târgul Alimentelor Sănătoase BioFest 2013 şi o cursă de ciclism cu itinerarul Chişinău-Căpriana-Chişinău. Evenimentele fac parte din campania naţională de promovare a unui stil de viaţă sănătos cu sloganul „Spune Da pentru sănătatea ta!“.

Târgul este deschis între orele 9.00 şi 17.00 în Grădina Publică „Ştefan cel Mare“  din Capitală. De la ora 12.00, orăşenii veniţi să cumpere produse ecologice vor avea ocazia să asculte interpreţi de muzică folk din Moldova şi România. Concertul cu genericul „Galbenă gutuie“ îi va aduce în scenă pe  Iurie Sadovnic, Ion Paladi, Ion Razza, Silvia Grigore, Viorel Burlacu, Stela Botez, Ansamblul de cobzari „Barbu Lăutaru”, Paul Arva şi Lucian Darie.

Startul cursei de ciclism a fost dat la ora 9.00, iar la 16.00 va avea loc premierea cicliştilor.

În cadrul campaniei, posturile TV şi radio din ţară vor difuza două spoturi sociale prin care vor promova modul sănătos de viaţă. În perioada noiembrie-decembrie, la Chişinău, Bălţi şi Cahul se vor organiza flash mob-uri şi alte acţiuni tematice, în şcoli va avea loc un concurs de desen. Ministrul Sănăţăţii, Andrei Usatâi, susţine că această campanie se încadrează în obiectivele ministerului prevenire a maladiilor complicate care conduc la mortalitate prematură. Alimentarea sănătoasă este mai benefică decât utilizarea medicamentelor.

Campania „Spune Da pentru sănătatea ta!“se va desfăşura până la finele anului, iar imaginea ei este interpretul de muzică populară Ion Paladi. Campania costă 3 milioane de lei şi este finanţată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite