Un tânăr din Ucraina, ajutat de doi moldoveni să traverseze ilegal frontiera R. Moldova în schimbul a 3.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Sursa border.gov.md
FOTO simbol Sursa border.gov.md

Oamenii legii din R. Moldova au reţinut un cetăţean ucrainean, în vârstă de 24 de ani, şi doi moldoveni din raionul Briceni, care l-ar fi ajutat pe acesta să traverseze ilegal frontiera, contra sumei de 3.000 dolari americani. Infracţiunea a avut loc la 2 km de punctul de trecere a frontierei Grimăncăuţi, Briceni.

În urma schimbului de informaţii dintre poliţiştii de frontieră moldoveni şi grănicerii din Ucraina, a fost depistat în apropierea frontierei de stat un automobil în care erau cei doi locuitori ai raionului Briceni, iar cetăţeanul ucrainean cu vârsta de 24 de ani era ascuns la 300 metri distanţă, după o remorcă. 

După cercetarea locului comiterii infracţiunii, precum şi căile de acces în zona de frontieră, într-un tufiş de lângă drum a fost găsită şi ridicată suma de bani de 3.000 de dolari, precum şi file cu înscrisuri.
 
În discuţia oamenilor legii cu tânărul din Ucraina, acesta a declarat că a sosit până la frontieră cu tatăl său, iar cei doi bărbaţi din Briceni identificaţi de către tatăl său prin cunoscuţi urmau să-l preia contra sumei de bani ridicate. Atunci când erau pe cale să fie depistaţi de oamenii legii, cei doi i-au cerut să se ascundă, ca să evite tragerea la răspundere. 

După reţinerea tuturor, procurorii le-au formulat învinuirea pentru traversarea ilegală a frontierei de stat, iar aceştia au fost plasaţi în arest preventiv pentru 15 zile în izolatorul de detenţie preventivă al Inspectoratului de Poliţie Bălţi. În acest stadiu al investigaţiilor, potrivit legii, învinuiţii se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite