Un spital municipal va fi reutilat cu bani oferiţi de guvernul Japoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto simbol, Sursa Adevărul
Foto simbol, Sursa Adevărul

Spitalul Sfânta Treime va primi 10 milioane de euro din partea Agenţiei de Cooperare a Guvernului Japoniei. Banii vor fi investiţi în echipament medical performant.

Şeful Direcţiei construcţii capitale, Roman Sofroni, a declarat că lucrările de reparaţie au demarat în 2012 şi vor fi finalizate obligatoriu în anul curent. Suprafaţa reparată este de peste 1.000 de metri pătraţi, iar costul lucrărilor se ridică 7 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

Şefa Direcţiei sănătate, Luminiţa Suveică, a menţionat că prin intermediul proiectului Agenţiei de Cooperare Internaţională a Guvernului Japoniei, spitalul „Sfânta Treime” va primi 10 milioane de euro sprijin pentru procurarea utilajului medical. Luminiţa Suveică a spus că este pentru prima dată când o instituţie medicală din municipiul Chişinău primeşte un sprijin material atât de mare. Din sursele alocate vor fi procurate peste 20 de utilaje medicale performante, transmite Info-Prim Neo.

În perioada 8-16 ianuarie 2013 o delegaţie a Republicii Moldova a plecat în Japonia unde au avut loc un set de negocieri cu partea niponă pentru semnarea, până la sfârşitul lunii mai a anului curent, a unui acord cu Guvernul Japoniei în vederea obţinerii unui împrumut de aproximativ 53 de milioane de euro pentru un proiect de dotare cu echipament medical performant a 5 spitale şi 11 centre de sănătate publică din Moldova. Creditul concesional este pentru 30 ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani, rata dobânzii – 0,1% anual.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite