Un nou film despre 7 aprilie: Rusia se pregătea să trimită tancuri la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
7 aprilie. FOTO Adevărul
7 aprilie. FOTO Adevărul

Pe YouTube au apărut imagini noi despre evenimentele din 7 aprilie 2009.  Autorii acestui film nu şi-au dezvăluit identitatea.

Potrivit comentariilor din video Rusia de pregătea să trimită tancurile din regiunea transnistreană spre Chişinău pentru a potoli spiritele din 7 aprilie. „După ce legionarii lui Ilaşcu au arborat drapelul României pe sediile Preşidinţiei şi a Parlamentului, tancurile şi militarii armatei a 14-a de la Bender şi Tiraspol au fost mobilizate pentru a se deplasa la Chişinău“, se menţionează în film.

De asemenea, în 2012 pe 7 aprilie a mai apărut un film despre evenimentele din 7 aprilie 2009. Potrivit imaginilor de atunci, comunistul Mark Tkaciuk, ar fi fost cel care a pus la cale „revoluţia“ din centrul Capitalei. Anul trecut, solicitat de „Adevărul“, Tkaciuk a spus că nu cunoaşte despre ce fim este vorba. „Cu siguranţă este o provocare pusă la care de cei care au organizat cu adevărat acele evenimente, adică cei care se află azi la putere“, a declarat deputatul.

Recent, presa rusă a scris că şi oligarhul rus Berezovski, decedat săptămâna trecută în apartamentul său din Londra ar fi fost implicat în evenimentele din 2009, el ar fi finanţat protestele din aprilie.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite