Un ministru din R. Moldova, infectat cu COVID-19: „Sunt în autoizolare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Voicu gov.md

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Anunţul a fost făcut sâmbătă, 2 mai, de către şeful de la Interne, pe pagina sa de Facebook.

„Nu a fost necesară spitalizarea mea, iar la moment sunt în autoizolare la domiciliu, starea sănătăţii este satisfăcătoare”, a precizat Pavel Voicu.

El a dat asigurări că acest fapt nu influenţează sub nicio formă activităţile Ministerului pe care îl conduce, iar toate procesele sunt sub control.

„Cu toate măsurile de protecţie, totuşi fiind antrenaţi zilnic în activităţi de prevenire a răspândirii virusului, nimeni din noi nu este asigurat că nu va fi infectat”, a mai spus Voicu.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 3.980. Până la ora actuală, au fost înregistrate 124 de decese, dintre care cinci decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în douăzeci cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei.

În total, au fost vindecate 1.334 de persoane, 248 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 27 se află la respiraţie artificială. La momentul actual sunt internaţi 72 copii infectaţi cu COVID-19, starea de sănătate de gravitate medie şi satisfăcătoare.

În total, au fost confirmate 1.004 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 248, asistenţi medicali - 361, felceri - 58, paramedici - 1, farmacişti - 15, personal auxiliar - 321 persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite