Un milionar din Chişinău şi-a comandat cel mai nou model de Porsche, 911 Turbo S. Automobilul costă circa 3,5 milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dealerul oficial al companiei Porsche în Republica Moldova a înregistrat deja prima comandă pentru noul 911 Turbo S, care costă peste 200.000 de euro (circa3,5 milioane de lei moldoveneşti). Solicitantul este un tânăr şi prosper om de afaceri de la Chişinău

"Avem deja un client pentru 911 Turbo S şi vom mai aduce dacă vor mai fi comenzi. Acum provocarea este dacă vom reuşi să vindem şi un 918 Spyder. Trebuie să reuşim pentru că avem probabil cel mai mic preţ din lume pentru el cu toate taxele incluse. În ceea ce priveşte celelalte modele Porsche, cel mai bine se vinde Cayenne având în vedere starea drumurilor”, a declarat un reprezentant al Centrului Porsche din Chişinău, citat de ZF.

În Republica Moldova preţul pentru un 918 Spyder este 664.000 de euro cu taxele incluse, în timp ce în Germania maşina costă 768.000 de euro.

Modelul 918 Spyder este unul dintre cele mai rapide automobile disponibile în acest moment, dar şi unul dintre cele mai economice, având în vedere tehnologia hibridă de care dispune.

Marca Porsche ocupă locul 14 în topul celor mai bine vândute branduri de automobile noi în Republica Moldova în prima jumătate a acestui an, cu 49 de maşini vândute şi echivalentul a 2,2% de piaţa automobilelor noi. Spre comparaţie, în acelaşi interval de timp în România s-au vândut 57, volum ce îi asigură poziţia 28 în top cele mai bine vândute branduri şi o cotă de piaţă de 0,2%. Dacă brandul german ar avea în România cota de piaţă care o are în Republica Moldova, ar vinde anual 1.300 de maşini, volum similar cu al unor branduri precum Nissan sau BMW, constată ZF.

În anul 2012, în Republica Moldova s-au înregistrat vânzări-record de maşini noi  marca Porsche - 88 de unităţi, în creştere cu peste 35% faţă de anul 2011

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite